Saudade: tentoonstelling bij Twelve Twelve Gallery

12 February 2018

Met veel genoegen nodigt het Expatriate Archive Centre (EAC) u uit voor de tentoonstelling van het Saudade-project:

De deelnemende kunstenaars zijn: Euf Lindeboom, Janne van Gilst, Masaaki Oyamada, Thomas Nondh Jansen, Natalie McIlroy, Carla Wright, Christopher Squier, Kevin Andrew Morris, Monique Prinsloo en Nico Angiuli. Natalie McIlroy, een Schotse die in Den Haag woont en werkt, is daarnaast de curator van het project.

De tentoonstelling is te bezoeken van 11 t/m 15 april 2018 bij Twelve Twelve Gallery, Prinsestraat 53 in Den Haag.

Openingstijden:

Woensdag 11 april: 11 tot 18 uur
Donderdag 12 april: 11 tot 18 uur
Vrijdag 13 april: 11 tot 18 uur
Zaterdag 14 april: 11 tot 18 uur
Zondag 15 april: 12 tot 17 uur

Saudade is een Portugees woord dat een nostalgisch verlangen oproept naar een geliefd maar afwezig iemand of iets. Met het Saudade-project viert het Expatriate Archive Centre zijn tienjarig bestaan als onafhankelijke stichting en zijn missie om de levensverhalen te bewaren van expats die hun huis, hun familie en hun bekende leven achter zich laten. Tien kunstenaars van over de hele wereld hebben de collectie van het EAC gebruikt om zich te laten inspireren tot het maken van een kunstwerk. Deze kunstwerken samen passen precies in een oude koffer die destijds door een van de oprichters aan het EAC geschonken is.

Wij zien u graag terug op onze tentoonstelling!

Als uw organisatie belangstelling heeft de Saudade-tentoonstelling op bezoek te krijgen, neem dan contact op met het EAC via welcome@xpatarchive.com.

Bijzonder veel dank aan het Mondriaan Fonds en Twelve Twelve Gallery die het Saudade-project mogelijk maken.

Categories:
magnifiercrossmenuchevron-uparrow-left